I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 25 June 2011

cerita cinta berakhir dgn perpisahan...~~~ TT_TT


Assalamualaikum readers.....

baru2 ni....21 jun 2011.. terputus lah ikatan yg selama 30 tahun dibina ....

ibu yg tersayang...tidak lagi bergelar isteri kepada abah yg kami cintai.... ibu agak tenang dgn keputusan dari abah...sedangkan kami bercucuran air mata menahan sebak...

kata putus yg dilafazkan dr abah...kami tahu..bukan dgn kehendak nya... punca penceraian ini juga kami tahu siapa dalangnya...tp tak perlulah aku cerita detail disini...

Apa2 pun... kami sentiasa doakan yg terbaik utk abah...dan amat berharap abah tak lupakan kami disini... Walaupun selama ni abah selalu balik lambat dan jarang meluangkan masa ngan kami...tp tak pernah terdetik dihati kami nak sisihkan abah...

Semoga ibu lebih tabah dgn statusnya sebagai ibu tunggal ni...nasiblah kami ni dah besar2 dan masing2 boleh berfikir...

Semoga Allah balas hukuman yg setimpal kepada org yg menganiaya keluarga kami...ameennn..

p/s: sedihnya tahun ni xdapat beraya, bersalaman dan menziarahi kubur atok mcm selalu dgn abah... TT_TT

        .............abah......pulanglah kepangkuan kami...........:'(

Wednesday, 22 June 2011

i love u sayang...



assalamualaikum readers .....

semalam (21 june 2011) adalah hari dating utk sekian kalinya pada tahun in dgn my laling...
hepi banget.... lepas rindu puas2 beb...

he seems so tired last night...sbb lepas balik keje kol 10 lebih terus jmpa eg...
oh rindunya.....~~

whatever it is....last night kiss was so awesome!!...

hopefully dapat jmpa my laling lagi pasni.... :')

p/s: tempoh kapel paling lama dlm hidup aku... :)

Sunday, 19 June 2011

jambuuuuuuuu

assalamualaikum readers...

erk..ape yg jambu??... ade org jual jambu??...jambu hampir tersingkir minggu lepas???....hahahahaa....bukan tu yg aku nak kabo beno eh....bukan jambu buah mahupun jambu muke ganaz tp hati cute itu... :p

jambu yg aku nak mention kat cni adelah ttg membe aku yg pandai bermain gitar dan bermuka jambu... jek plak panggil dia sifu master of pluckin... tp mmg die best nyah... haishhh

aku malas nak cakap banyak...korang nk dengor lagu2 dia... sile klik link ini http://www.youtube.com/results?search_query=khaznoor&aq=f

berikut plak adalah gambo2 jambu dan den mase dia ngah perform kat room pakcik marlo dan nenek dede... ;D







amacam...jambu tak... yg paling aku jeles kat mamat nih rambut dia ngan jari dia yg panjang2 itu... haishhh..

p/s: nasib la jambu ni dah kawen ...kalo tak dah lame aku ngorat! :p
      sooo.... i take him as my JAMBU BROO!! ;D

Friday, 17 June 2011

penat nok... @_@

Assalamualaikum readers...

P . E . N . A . T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(tido sat ... )
                                                                                                                   

                                                                                                                    sekian ....




Thursday, 16 June 2011

ZaMaN KeGeMiLaNgAn ... :')




assalamualaikum readers....

entry utk camfrog kali ni pasal zaman kegemilangan den dlm CF...hahhaaa..tak boleh blah betul.. beno eh mase ngah santap roti td den tgk2 la gambo kat tiptop den ni ha...adelah gambo2 den mase den masuk karok kat CF dulu...hahahaaa....galoknyeee peminat2 den bg support.... tak caye cbe tgk.. :p




dlm pertandingan hr tu den kalah laaa.... besela..sore den mane la sedap...merdu tu ade la skit...huahuahuaa :p
errr.... den penah menang 2 ke 3 kali ntah karok dlm cf nih....dulu name den ade la bintang vg 30 point.. tp skang dah xdee...sbb dah expired...hahahaa...bintang tu hadiah karok laa...

Tp la ni mls r nk join... ;(

p/s: hoi joe! folo blog aku! hahahaa :D


Wednesday, 15 June 2011

Gerhana Penuh Bulan - 16 Jun 2011




Pada awal pagi 16 Jun 2011 nanti, penduduk di Malaysia berpeluang menyaksikan Gerhana Bulan Penuh sekali lagi. Ia akan bermula dari jam 1.22 pagi, yang mana ketika itu, Bulan baru sahaja memasuki kawasan bayang-bayang penumbra. Kemudian ia akan memasuki kawasan bayang-bayang umbra pada jam 2.22 pagi. 
 
Fasa Gerhana Penuh secara rasminya akan bermula pada jam 3.21 pagi sehinggalah 5.02 pagi. Kemuncak gerhana ialah pada jam 4.12 pagi.
 
Yang menarik gerhana kali ini ialah laluan Bulan agak hampir dengan garisan tengah bayang-bayang umbra.
 
Berikut adalah data gerhana yang dikira menerusi perisian Skymap Pro untuk waktu tempatan Malaysia.
 
Moon enters penumbra: 2011 Jun 16  01:22:52
Moon enters umbra: 2011 Jun 16  02:22:24
Start of totality: 2011 Jun 16  03:21:57
Maximum eclipse: 2011 Jun 16  04:12:24
End of totality: 2011 Jun 16  05:02:50
Moon leaves umbra: 2011 Jun 16  06:02:22
Moon leaves penumbra: 2011 Jun 16  07:02:02
 
Umbral magnitude: 1.705
Penumbral magnitude: 2.712
 
Duration of total phase: 1h 40m 52s
Duration of umbral phase: 3h 39m 58s
Duration of penumbral phase: 5h 39m 10s
 

Tuesday, 14 June 2011

Laman Web Kerajaan Bakal Diserang Hacker "Anonymous"




Assalamualaikum readers ...

Ok...ni ade sedikit info yg aku rase dah kecoh pun kat fesbuk2 mike2 sume... tp xsalah rasanya aku pn nk join share info nih kat blog cute nih... 
Kumpulan hacker dunia yang bergelar "Anonymous" bakal menyerang laman www.malaysia.gov.my pada khamis ini jam 3.00 pagi, "Anonymous" yang popular dengan kepakaran untuk menggodam sistem rangkaian permainan Play Station itu ingin melakukan pencerobohan terhadap laman kerajaan .... sebab kerajaan Malaysia menyekat pembebasan penggunaan internet seperti muat turun. Operasi godaman tersebut diberi nama "Operation Malaysia". Adakah jabatan jenayah cyber Malaysia dapat menangkis pencerobohan "Anonymous" nanti?...artikel selanjutnya kome boleh bace kt The Star...




"Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor."



Monday, 13 June 2011

Pesta Zomba di USA...seriauu weyhh...









SUKORLA KAT MSIA XDE NOK... KALO X... TAK KUA UMAH LE TEMAN...

S.E.B.A.K ....... TT_TT



Assalamualaikum....

Actually tak tahu cmne nk mule utk post hr ni... apa2 pn...13 june..bukanlah hr utk PandaPeriang...hati ni sebak sgt ... selepas menerima panggilan telefon dr abah ....

8.00++ pm ...
Ring-ring....
"assalamualaikum...eg tgh buat apa?...ouh baru lepas mandi.... eg boleh tak berbual panjang dgn abah??..."

Hah...panggilan dr abah..tp pelik lah, abah jarang call...tetiba td abah ajak berbual panjang...mmg panjang kami berbual....sehingga satu tahap tiba2 airmata ni jatuh sebab mendengarkan sore abah tiba2 menjadi sayu dan perlahan...seolah2 seperti org sedang SEBAK...

Abah...abah ok ke x ni???...abah jawab..."jgn risau pasal abah...abah cuma nak Allah berikan abah sedikit waktu lagi utk tgk anak2 abah berjaya...eg kena janji dgn abah ye..."...Ya Allah...terus berderai airmate aku bila abah ckp mcm tu...apa isi kandungan perbualan kami...tak perlulah didedahkan disini... BIARLAH RAHSIA....

lepas drpd panggilan tu.... aku termenung dan terus menangis....bengkak mata aku mlm ni...

"Ya Allah...berikanlah kesihatan pd kedua orang tua ku...panjangkanlah umur mereka...sesungguhnya, aku masih lagi tak bersedia utk menerima sebarang kemungkinan dr Mu Ya Allah..." TT_TT

p/s: perbualan td aku rekod ... 




komuter oh komuter ....



komuter adalah penyebab utama aku malas nak balik dr shah alam ke kajang... ktm msia ni boleh dikatakan selevel ngan tren kat India tu...

Ok...pg td bertolak dr kajang ke shah alam .. satu jam gak la perjalanan nk ke shah alam... dr bangi ke Kl sentral nasib mlg skit tk dpt seat...kene berdiri berhimpit2 ngan india ... perghhhhhh...bau!...tokseee leee... ngan beg laptop yg hampir terlucut dr bahu lagi...adessss.... dalam hati.... mnyesal aku balikkk ...tp takpe lah...dapat jmpa ibu ngan abah...lepas la rindu...

then bile pertukaran kt kl sentral nk tren ke shah alam...nasib laaaa dpt duduk... ade la minah cine sorang ni dok sebelah...dia tanye aku, tp pelat die pekat sgt...aku bagaikan org pekak ter ha?? ha??? bile die tanye..uhuks... mesti dia ingat aku perli dia mcm lawak jambu hr tu...tu baru satu passenger...

baru aku nk melelapkan mate, ade la plak sorang mkcik ni tanye aku..."dik...pasni stesen mane dik.." ... aku pn jawab sambil mate meliar cr jadual tren..."errr....pasni subang jaye mkcik.."...
aku ingat benti sampai sane je la conversation tu....tp.....alahaiiii...mkcik ni peramah sgt laaa.... den nk tdo ni mkcik...satg den ado kelas... dalam hati je la den ckp gitu...tp depan mkcik den senyum....

akibat terlalu peramah....mkcik ni cerita la sume latar belakang keluarga dia...krisis kewangan dan juga Krisis rumah tangge nyeee...hoh...perlu ke aku tah sema ituu ...TT_TT...
Dan ayat yg menarik perhatian aku yg kua dr mulut mkcik tu .. dia kabo..."kadang2 makcik pikir...MENYESAL MAKCIK KAWEN.."...haish makcik...tamboh seriau den mendengor nye...

haishh... ape yg penting...amoi pelat sebelah aku tadi sedap je dia tdo...aku plak tak dpt2 tdo dr td...huaaaaa TT_TT...
sampai je umah sewa...tepat pukul 10..ouh ade lg sejam utk aku tdo sblm gerak g kelas...dgn tak bukak tudung aku terus rebah sambil peluk bantal...nyenyaknyeeee...sampai termimpi2....
~~telefonn...telefonnn berbunyikkk...kringg kringgg..telefoooonnnnnn...kami datangggg...>>bunyik henset aku... Una dah call..."eg kita dah gerak..tunggu tempat biasa.."

aku terus bangun...capai beg terus kua camtu je...mase jalan ade la mamai2 skit...nasib tak langgo ape2...
aku ngantuk lagiiiiiiiii!!!!!!!!!....hurmmm...last2..aku sambung tdo mase kelas...=.='

kroooiihhhh....krooooiiiihhhhhhhh......


Sunday, 12 June 2011

camfrog??






camfrog??...ape tu...huhuu..maybe ade sestengah korang dah tahu ape itu CAMFROG  kan....
tgk logo je dia kabo dah...CAMFROG adalah VIDEOCHAT PRO...maknenye...:


  • kite boleh take mic (TM) dlm room dan berlagak as a dj yg berkebolehan.
  • kite leh skod cam user dalam room
  • kite blh dating dlm room
  • kite leh show dlm room (tidak digalakkan..aku xpe) :p
  • dan... bla bla blaa...
kalo nk tahu lbh banyak korang google la sendiri..

Ok.. point aku nk cte pasal camfrog ni bukanlah ape...sbb nnt kebanyakkan bende yg aku merapu dalam blog ni nnt ade bnyak kaitan nye ngan Camfrog ni...soo...sebelom korang kompius ngan perkataan camfrog nih..bek aku introduce la skit bende nih...

soo.....to be continue............. (Panda mahu mandi dan makan buluh sat) :p

Assalamualaikum ..... :)

Assalamualaikum w.b.t ....




salam syg...salam perkenalan.... salam 1 msia dr Panda Periang ...
ni bukanlah blog pertama dr Panda...tp sebagai pengganti kepada blog lama ...
Hope u guys will enjoy with all the info dan sedikit cerita yg agak menarik yg Panda nk share kat blog nih... for all camfrogger....jgn marah ha kalo2 ade gambar2 kome terselit dlm blog nih... soooo....
.............BEWAREEE!!!... ;D